Over ons

Sinds september 2012 is Jeugdclub ’t Verzet gevestigd op de site Duinenwater. Het nieuwe jeugdcentrum op de as tussen Heist en Knokke, met het zwembad en Lakeside Paradise als buren en een terras gericht op het Duinenwatermeer en de polders is een nieuwe hot spot geworden in het uitgangsleven in de badstad.

Een toplocatie heeft jeugdclub ’t Verzet in Duinenwater gekregen, maar het is ooit anders geweest. De vorige stek van de jeugdclub was de oude kantine van Voetbalvereniging Westkapelle. Daarvoor waren ze gehuisvest in een leegstaande boerderij met lekkend dak in de Edward Verheyestraat en in een lokaaltje van het Jeugd- en Kunstencentrum de Marge waar ze de conciërge wel eens uit haar nachtrust hielden. Maar de wortels van ‘t Verzet liggen in de oude jeugdclub de Beurze van in de Smedenstraat.

Het jeugdcentrum werd gebouwd in opdracht van het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Het bestaat uit een jeugdhuis met bar, een polyvalente zaal van 330 m² groot voor 450 personen en drie repetitielokalen voor Kneistse muzikanten. Niet enkel jeugd-, cultuur-, sport- en seniorenverenigingen maken gebruik van de zaal. De zaal wordt ook regelmatig verhuurd voor verjaardags- en familiefeesten. In de zaal is een berging, bar, douche, coördinatieruimte en vestiaire geïntegreerd.

De jeugdclub is een hotspot voor alle jongeren uit de gemeente waar iedereen welkom is om te hangen met vrienden, plaatjes op te smijten, een babbeltje te slaan over je nieuw lief, te gamen, te kickeren, te darten enz.. ’t Verzet wil vooral een open en vrije plaats zijn voor jongeren waar ze zich thuis kunnen voelen.

De jongeren aan het roer. Een jeugdhuis voor en door jongeren. Komen “de joengers” binnen met een idee, dan zeggen de beroepskrachten steevast: “Aan de slag er mee!”. Als een wel geoliede machine gaan we samen aan de slag om idee na idee op poten te zetten. Samen dromen en durven!

Huidige uitgewerkte ideeën zijn:

       TEAM TVRZT: een skate team die periodiek afreist naar skateparken in Vlaanderen & zich inzet voor een proper skatepark #KEEPTHESPOTCLEAN;

       ROTATIONS: een veilige haven waar dj’s van alle niveau aan hun draaien komen;

       BIG UP! Een suave party concept onder een de rood, geel, groene vlag;

       HOST AT TVRZT: Hier krijgen collega jeugdorganisaties het jeugdhuis in handen en mogen ze een deel van de winst mee naar huis nemen. (bv. Chiro Heist: Halloween night);

       UNDERDOG SHOWCASE: Voor het betere gitaarwerk& live optredens moet je bij deze gasten aanbellen. Of ze je zullen horen? Dat is nu nog de vraag.

Zit je ook met een ei? Broed het samen met ons uit!

Sinds 2020 is ’t Verzet gestart met twee nieuwe projecten met als pijlers: Sociale cohesie& creatieve expressie onder de noemers BUSKRUIT en HANGAAR. Meer hierover onder het tabblad “projecten”